Making fresh pasta: tagliatelle, gnocchi, ravioli

Reviews: Average review: 5 Number of reviews: ( 10) Level: Beginner Category:

Are you a gourmet who’s always wondered how to make fresh pasta? Would you like to impress your guests at dinner parties?

In this 3.5-hr workshop, Gilles will show you how to make fresh pasta by hand! Using a tabletop rolling mill and basic kitchen utensils, we’ll make three types of fresh pasta: tagliatelle, gnocchi and vegetarian ravioli.

After reviewing the necessary ingredients, we’ll learn how to knead and roll out the dough, cut the tagliatelle, shape the gnocchi and stuff the ravioli. Then we’ll go into the secrets of perfect “al dente” cooking!

Skills required: none! This workshop is open to all, whether you’re a passionate amateur, a aspiring chef or simply a gourmet.

The price includes all necessary materials, kitchen equipment, raw materials and good humor!

Note: remember to bring your own containers so you can take home the products you’ve made.

Past makers' reviews

5.0 out of 5 stars (based on 10 reviews)
26 April 2024

Tout était bien organisé et propre, le moniteur était très attentif, serviable et jovial, expérience très agréable, dans l’attente d’autres ateliers de cuisine !

Maurice
28 March 2024

Les explications de Gilles, sont personnels et il est disponible pour toute les questions. On peut se sentir en confiance

Ricardo
23 March 2024

Organisation, explications, espace de travail, respect de l’horaire, instructeur très compétent et excellent communicateur!

Patrick
7 March 2024

La convivialité de l’atelier et le nombre de participants étaient parfaits. Nous étions 4. Génial!

Gilles a rendu l’atelier accessible et facile à suivre. Présent à répondre à nos questions, tout cela dans un climat détendu et bienveillant.

Suzanne
5 March 2024

Faire des pâtes fraîches peut faire peur! Pas avec Gilles! Il démystifie ce mythe avec une grande aisance. Il nous montre étape par étape comment faire. Gilles est patient et très bon pédagogue. Il répond à toutes nos questions.

C’est certains que je ferai d’autres ateliers culinaires! Merci Gilles!

Benoît R.

Benoît Richard
28 February 2024

C’est tres pratique, convivial, amical. Quand on sort de l’atelier on est outillé pour faire des pates 😀

Nathalie L.

Are you a past maker? Tell us what you thought of your experience.

$89 + txs
  • 16 years old minimum
    Thursday, December 19 6:00 pm
    Location: Mile-Ex Duration: 3:30 Language: French
  • 16 years old minimum
    Friday, December 20 6:00 pm
    Location: Mile-Ex Duration: 3:30 Language: English
  • 16 years old minimum
    Friday, December 27 1:45 pm
    Location: Mile-Ex Duration: 3:30 Language: French