Pâtisserie – Mastering the art of macaroons – Ganache, macaronage, baking

Reviews: Average review: 5 Number of reviews: ( 4) Level: Beginner Category:

Have you always wondered how to make perfect macaron shells? Would you like to impress your family or friends at your next dinner party?

In this 3-hour workshop, we invite you to delve into the sweet art of pastry-making. Using a food processor, we’ll learn macaronage techniques and how to use a pastry bag. We’ll discover three ganache recipes in a variety of flavors: Madagascar vanilla; chocolate; and caramel. We’ll also take a look at the different stages involved in making a successful macaron shell.

Using a whisk and a maryse, we’ll mix, dress and discover the subtleties and stages of baking. We’ll discover all the tricks of the trade for creamy ganaches and smooth, even macaron shells! Each participant will leave with 6 macarons.

Skills required: none! This workshop is open to all gourmets and the curious.

The price includes all necessary materials, kitchen equipment, raw materials and lots of professional advice.

Note: remember to bring your own containers so you can leave with the products you’ve made.

Past makers' reviews

5.0 out of 5 stars (based on 4 reviews)
13 April 2024

Les explications étaient claires et le résultat était au rendez vous! J’ai aussi apprécié l’emphase sur comment reproduire les mêmes macarons à la maison 🙂

Line B.
23 February 2024

J’ai beaucoup aimé l’ambiance très conviviale. Les conseils qui nous permettent de réussir la recette (et que l’on ne trouve pas nécessairement dans les livres de cuisine) 🙂

Benoit
17 February 2024

Excellent atelier avec Gilles qui nous offre un accompagnement de grande qualité. C’est vraiment chouette d’apprendre les bons trucs d’un vrai pro!

L’atmosphère était très propice aux apprentissages dans le plaisir sans pression. Et je suis impressionnée que notre binôme ait aussi bien réussi nos macarons. J’ai hâte d’en refaire à la maison 👏🏻

Anne C.
7 February 2024

L’Atelier de macarons avec Gilles

En ce qui concerne la technique et les explications, c’était parfait. La propreté des lieux bravo. Pour le goût des macarons, ce n’était pas bon mais délicieux. Merci 😊

Lyette

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